Misteris fascinants








CINC CÈNTIMS SOBRE MISTERIS FASCINANTS

El segon volum de narracions pròpies va ser factible mercès al premi de narrativa de la ciutat de la Vall d'Uixó (Plana Baixa, País Valencià), amb el qual va ser guardonat. L'antologia curiosament torna a repetir la, ara ja sospitosa, circumstància que són 6 els relats que la configuren. En poques paraules: si ja van dos reculls amb 6 contes cadascun... No seria fins a cert punt lògic que el tercer també en tingués 6? De moment, la pregunta roman sense resposta.

El volum inclou els contes: «Isis»; «Cranis»; «L'ordinari»; «L'arbre dels penjats»; «La casa dels Ulls» i «Espurnes de cera».

«Isis» és un relat on, per primer cop en la meva humil trajectòria literària, surt de manera explícita el món de l'Antic Egipte.

«Cranis» es va desenvolupar arran d'una carta que em va enviar un amic del poble i que contenia una fotografia singular d'unes despulles humanes.

«El recader» és un dels textos la idea original del qual la vaig escriure de més jove, cap als 15 anys (possiblement a l'institut, en plena classe de matemàtiques i somniant pardals).

«L'arbre dels penjats» havia de formar part d'un llibre col·lectiu al voltant del far-west i que mai no es va materialitzar.

«La Casa dels Ulls» pretén ser un petit homenatge a un dels llocs mítics de la meva adolescència i joventut, a La Sénia.

«Espurnes de cera» és un experiment que consisteix en enfrontar un personatge que no té res a veure amb el món misteriós i imaginari (un futbolista), amb un fet sorprenent que li trenca els esquemes de dalt a baix.

Presentació de Misteris fascinants a la mítica taverna Aladern



OPINIONS SOBRE MISTERIS FASCINANTS


AURELI PUIGDELLÍVOL, fragment de la contracoberta del llibre:

«(...) Qui no s'ha sentit alguna vegada fascinat pels enigmes de la civilització egípcia? O per l'estranya atracció que ens provoca un casalot abandonat prop de casa nostra? Segurament és la curiositat i l'ànsia innata de coneixement que tenim els humans el que ens aboca una i mil vegades a enfonsar-nos amb cos i ànima als abismes desconeguts, cap al misteri. Emili Gil ens proposa amb aquesta sèrie de relats deixar-nos seduir per imatges i histories vinculades íntimament amb arquetips universals, tot iniciant-nos a recórrer un espai on la realitat i el somni es confonen, esdevenint una única existència on tot és possible (...)».
---

LAIA PICALQUÉS, opinió no publicada:

«(...) Misteris fascinants aglutina en un sol volum 6 relats de caire fantàstic on el misteri, el suspens i el món oníric es mesclen, confegint així una inquietant teranyina d'il·lusions i somnis molts propers a l'existència humana. És una aposta segura per introduir-nos plàcidament a l'univers de la imaginació, on tot és possible (...) Emili Gil ha triat amb cura els escenaris on es desenvolupen els relats, des del mític Àiled, o la llegendària ciutat de Biblos, fins a urbs més properes com París o Sitges (...), amb la finalitat de donar a entendre que els arquetips humans són comuns arreu del planeta (...)».

  EL NOMBRE DE LA BÈSTIA
ISBN: 84-95620-69-3



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada