Poesia 2000
CINC CÈNTIMS SOBRE POESIA 2000

Poesia 2000  intenta ser una mostra, una mena de word in progress, de la poesia jove catalana que es feia en el traspàs d'un mil·lenni a l'altre. Així, trobem diverses veus de registres molt diferents que configuren aquest potit-poti si més no prou interessant degut, precisament, a la diversitat.

L'antologia conté: Poesia del vell mil·lenni, poesia del nou mil·lenni, d'Albert Calls; Dèries, de Francina Ricard; No em temis, d'Emili Gil; Edèn, de Sílvia Tarragó; Tria personal (1986-1999), de Manel Alonso; Mínim surrrealista, d'Òscar Domènech; Nocturnitat, de Xavier Gual; Tempus, de Gabriel Boloix; Sentiments, fets i divagacions d'un enamorat, de David Jané; i Ampolles, d'Albert Calls.OPINIONS SOBRE POESIA 2000

GEMMA DOMÈNECH, fragment no publicat enlloc:
"(...) Des dels mons dels somnis ens arriba No em temis, aquest plec d'esbossos delirants de sensacions i impressions viscudes intensament. L'Emili Gil comença el poemari amb una cita de Ma liberté, de Georges Moustaki, com si vulgués posar música a la poesia que, tot seguit,  ens convida a llegir. Dualitats, esperances, decepcions i desitjos conformen una barreja d'alta gradació literària que embrigarà els uns i deixarà astorats els altres (...)".


CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES DE POESIA 2000

Edicions de la Vorera; Premià de Mar, primera edició: 2001, 127 pàgines.
ISBN: 84-95406-19-5.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada